Hoe je de beste interim controller voor je bedrijf vindt

Als je bedrijf of organisatie een interim controller nodig heeft, wil je er zeker van zijn dat je de allerbeste persoon voor de baan vindt. Met een paar eenvoudige tips kun je er eenvoudig voor zorgen dat je de juiste persoon inhuurt voor de taak. Hier zijn vijf essentiële tips om in gedachten te houden bij het zoeken naar een interim controller.

Tips

Tip 1: Weet welke vaardigheden je nodig hebt

Voordat je begint met je zoekopdracht, is het belangrijk om te weten welke vaardigheden en ervaring je nodig hebt van je interim controller. Het is het beste om een lijst met gewenste kwalificaties te maken en die vervolgens als gids tijdens het interviewproces te gebruiken. Dit helpt ervoor te zorgen dat je alleen kandidaten interviewt die aan al je vereisten voldoen.

Tip 2: Hou rekening met hun achtergrond

Het is ook belangrijk om de achtergrond van een kandidaat te overwegen bij het selecteren van een interim controller. Zorg ervoor dat ze ervaring hebben in vergelijkbare rollen en in het verleden hebben gewerkt met vergelijkbare bedrijven of organisaties. Dit geeft hen een beter begrip van hoe ze verschillende soorten situaties moeten verwerken en ervoor zorgen dat ze op de eerste dag al gelijk hun werk goed kunnen doen.

Tip 3: Controleer referenties

Wanneer je potentiële kandidaten overweegt, is het belangrijk dat je hun referenties verifieert voordat je definitieve beslissingen neemt. Praat met eerdere werkgevers over hun ervaring met het werken met de kandidaat, evenals alle uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd tijdens het samenwerken. Dit zal helpen inzicht te geven in hoe betrouwbaar en capabel ze zijn bij het uitvoeren van de taken die aan deze rol zijn verbonden.

Tip 4: Bespreek taakgegevens

Voordat je een kandidaat inhuurt, bespreek je alle taakgegevens, inclusief verwachte taken en verantwoordelijkheden, tijdlijnsverwachtingen, salarisvereisten en andere verwachtingen, zoals reizen of speciale projecten, indien van toepassing. Deze discussie moet ook vragen of zorgen van beide partijen bevatten, zodat het voor iedereen duidelijk is wat van elkaar wordt verwacht.

Tip 5: Prestatiedoelen stellen

Als eenmaal door beide partijen een aanbieding is geaccepteerd, is het belangrijk om prestatiedoelen voor je nieuwe interim controller van tevoren op te stellen. Oftewel inzicht te creëren in hoe succes eruit ziet terwijl ze in dienst zijn bij jouw bedrijf of organisatie zijn. Het stellen van deze doelen van tevoren zal ervoor zorgen dat alle betrokkenen hun rol en verantwoordelijkheden gedurende hun termijn met je bedrijf of organisatie begrijpen en hun best zullen doen om hier aan te voldoen.

Bron: https://ditisfeller.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.