Het is belangrijk om afspraken op papier te zetten. Veel mensen weten dit, maar toch gebeurt het niet altijd. Daarnaast is het ook verstandig om een goed contract te maken, in deze blog kan je verschillende tips lezen om dit te realiseren!
Schriftelijk contract
Een overeenkomst kan en mag in verschillende vormen. Denk hierbij aan een e-mail of een mondelinge afspraak. Echter kan een mondelinge afspraak nog als eens door de war gehaald worden, omdat beide partijen iets anders hebben onthouden. Dit kan voorkomen worden als je de afspraak op papier zet en dus een contract opstelt, het is dan ook een belangrijk bewijsstuk.
Beschrijf het doel
Het is goed om aan het begin van een contract een duidelijke beschrijving te zetten. Wat is het doel? en waarom maken de partijen afspraken? Hierdoor weet je zeker dat alle partijen op één lijn liggen en dat hier geen onduidelijkheid is.
Algemene voorwaarden als toevoeging
Het is prettig om een contract niet langer te maken dan noodzakelijk. In een contract zet je dan in principe ook alleen de kernprestaties van beide partijen. De andere algemene ontwerpen kan je beter in de algemene voorwaarden zetten. Zorg er dan ook voor dat je deze hebt overhandigd voor of tijdens het sluiten van de overeenkomst.
Laat het controleren
Ook kan het heel verstandig zijn om een contract voordat het wordt ondertekend, eerst nog even gecontroleerd wordt door iemand die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat wat jij tekent en de andere partij goed in elkaar zit. Laat hierdoor dan ook de contacten controleren.
Het onderteken
Een erg belangrijk onderdeel van een contract is natuurlijk de handtekening. Deze moet dan ook gezet worden. Hierbij is het ook belangrijk om de datum en plaats goed geformuleerd erop te schrijven. Als dit is gedaan is het ook belangrijk dat beide partijen een getekend exemplaar van het contract hebben.